Old news – CEZ a cumparat proiectele eoliene de 600 MW din Romania ale CWP

Vesti vechi, dar bune. De referinta. Fantanele is one of the most advanced wind energy projects in Romania.

Distribuitorul ceh de electricitate CEZ a cumparat proiectele eoliene din Romania ale dezvoltatorului de energie regenerabila Continental Wind Partners (CWP), a anuntat grupul ceh.

„Cele doua proiecte vor forma impreuna cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o capacitate de 600 MW. Costurile totale ale acestora vor atinge 1,1 miliarde euro„, se precizeaza in comunicatul CEZ.

Proiectele, amplasate la Fantanele si Cogealac, in Dobrogea, la nord de Constanta si la aproape 17 km de tarmul Marii Negre, vor deveni operationale in mai multe etape.

Prima etapa a constructiei va genera 347,5 MW si va cuprinde 139 de turbine General Electric de 2,5 MW fiecare, cu o inaltime de 100 metri si un diametru al rotorului de 99 metri. Acestea vor fi operationale pana la sfarsitul anului 2009.

A doua etapa a constructiei va genera 252,5 MW si va fi operationala pana la sfarsitul lui 2010. Constructia va incepe luna viitoare.

„Cand va fi complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30% din energia regenerabila din Romania (incluzand si enegia hidro)”, se mai precizeaza in comunicatul CEZ.

„Acest parc eolian va intari pozitia Grupului CEZ in Romania si va largi activitatea noastra de productie de energie. Proiectul are toate aprobarile necesare, inclusiv conectarea garantata la retea, iar hardware-ul necesar pentru prima etapa a constructiei a fost deja contractat in totalitate” a spus Martin Roman, presedintele Consiliului de Administratie si CEO al CEZ.

Continental Wind Partners (CWP) va gestiona constructia parcului eolian. Toate componentele tehnice ale proiectului (transformatoare, cabluri, etc) sunt asigurate si vor ajunge la santier in timp util pentru a incepe lucrarile la data stabilita.

CWP a fost infiintat in 2006, pentru a finanta dezvoltarea de parcuri eoliene in Romania si Polonia. De atunci s-a extins si in alte state europene precum si in Australia si Noua Zeelanda. Portofoliul CWP totalizeaza mai mult de 4500 MW de active eoliene aflate in diferite stadii de dezvoltare si continua sa se extinda prin parteneriate cu dezvoltatori locali.

CWP impreuna cu partenerii locali asigura terenul, masuratori si analize ale resurselor eoliene, se ocupa de proiectarea parcurilor eoliene, obtine aprobarea planurilor, alege si procura turbinele si alte echipamente necesare, studiaza impactul asupra mediului inconjurator, semneaza contracte pe termen lung pentru productia de electricitate si indeplineste toate cerintele care duc la crearea unui parc eolian.

Radu Voinescu

Energie eoliana

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: