Primaria Avrig va ridica un parc industrial bazat pe energie regenerabila

Primaria orasului Avrig din judetul Sibiu intentioneaza sa ridice un parc industrial care va functiona pe baza de energie regenerabila, urmand sa se organizeze un referendum local in acest sens, a declarat Arnold Klingeis, primarul localitatii, citat de NewsIn.

Zona Industriala Avrig Sud se va intinde pe o suprafata de aproximativ 100 de hectare si va fi amplasata pe platoul de pe malul stang al raului Avrig, numit Podurile Sasilor.

Aici vor fi construite 24 de hale industriale, concepute in asa fel incat fiecare acoperis sa sustina panouri solare ce vor alimenta cladirile respective cu energie electrica si termica”, a declarat Klingeis.

„Deoarece un astfel de proiect va avea un impact important asupra locuitorilor orasului Avrig, am hotarat organizarea unui referendum in data de 26 aprilie 2009, prin care locuitorii orasului vor vota cu privire la Zona Industriala Avrig Sud”, a mai spus primarul orasului.

O alta sursa de energie regenerabila, care va alimenta atat spatiile de productie din Zona Industriala Avrig Sud, cat si cele doua cartiere de blocuri din Avrig (Sticla si Zona Centrala), va fi o centrala electro-termica pe baza de biogaz.

De asemenea, in jurul orasului Avrig se vor construi si alte sisteme de obtinere a energiei regenerabile, respectiv 2 centrale hidro-electrice pe raul Avrig si o centrala electro-termica pe baza de biomasa. Biomasa este o materie prima obtinuta din deseurilor lemnoase.

Radu Voinescu

Energie eoliana

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: