Capacitatea eoliană a României, sub 20 MW

Capacitatea de producţie de energie eoliană pentru care au fost primite autorizaţii de punere în funcţiune se ridică la 2.000 de megawaţi, a afirmat, cu câteva zile în urmă, preşedintele Institutului Naţional pentru Studiul Amenajării şi Folosirii Surselor de Energie (IRE), Jean Constantinescu, la o conferinţă pe tema politicilor energetice europene.

”Potenţialul României de producţie de energie eoliană este de 14.000 megawaţi. Până în prezent, există cereri pentru o capacitate de 10.000 de megawaţi, din care au fost aprobate cele pentru 2.000 de megawaţi”, a declarat Jean Constantinescu, citat de Agerpres.

Capacitatea de producţie de energie eoliană a României este, la ora actuală, sub 20 de megawaţi, iar cea a Germaniei, prin comparaţie, este de 20.000 de megawaţi.

În ceea ce priveşte strategiile energetice aplicate până în prezent de România, Jean Constantinescu a precizat că „în ultimii 20 de ani nu au fost sprijinite tehnologiile eficiente în domeniu. Strategia s-a axat pe reabilitarea tehnologiilor existente, deci pe aducerea lor la nivelul deja depăşit. În prezent, România arde de două ori mai mult gaz decât ţările europene pentru aceeaşi cantitate de energie”.

Jean Constantinescu a mai spus că „strategia actuală, deşi vorbeşte în termeni europeni, nu transpune directivele europene. Nu este o strategie clară, iar din acest motiv există obstacole în implementarea ei”.

Adevarul – Autor: Mihaela Pavnutescu
Data: 16 apr 2009

Radu Voinescu

Energie eoliana

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: