Cand operatorii de retea sunt si producatori de energie

Constructia unui parc eolian de 50 MW al Electrica este “blocata” de Enel

Preluat dupa http://energie.businesslive.ro/constructia-unui-parc-eolian-de-50-mw-al-electrica-este-blocata-de-enel/ si http://www.jurnalul.ro/stire-economic/constructia-unui-parc-eolian-al-electrica-este-blocata-de-enel-555757.html. Articol de  Matei Lascu.

Realizarea unui parc eolian de 50 MW al Electrica SA este “blocata” ca urmare a unor solutii “dezavantajoase” de racordare la retea propuse de subsidiara grupului italian Enel din Dobrogea, a declarat marti directorul adjunct pe strategie si afaceri corporatiste din compania de stat, Eugen Bradean, citat de Jurnalul National.

“Parcul de 50 MW este blocat. Avem niste probleme cu operatorul de distributie Enel. Ne sunt propuse niste solutii de la Enel pentru racordare la retea care pe noi ne dezavantajeaza”, a afirmat Bradean la un seminar pe teme de energie.

Potrivit jurnalistilor de la Jurnalul National, unitatile noi de productie a energiei, inclusiv cele eoliene, au nevoie fie de avizul companiilor de transport al energiei, fie de cel al firmelor de distributie, pentru a se conecta la retelele electrice.

In cadrul grupului Enel functioneaza si compania Enel Green Power, un concurent direct al Electrica in realizarea parcului de eoliene.

–– English version ––-

Romania: Electrica acusses Enel of blocking wind farm project

Ziarul Financiar, 28 Sep 2010, online:-

In Romania, the energy company Electrica has announced that the construction of its 50 MW wind farm is blocked by the „disadvantageous” network connection solutions proposed by the Italian group Enel in Dobrogea region. According to the company’s corporate strategy director Eugen Bradean, the solutions proposed by Enel for connection to the national electricity transmission network are unfavourable to Electrica.

–– comentariu windman ––-

no comment.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: