Contact Windman

I will report any Spam

You may contact me for purposes related to this blog, but I will block and report any spam

Reclame

35 comments so far

 1. V.M. on

  Felicitari, ne mandrid cu profesionalismul dvs.!

  D-l Duda, sunt sigura, va aprecia posibila dvs. contributie la „Romania altfel”.

  With complements,
  dr. Viorica

  • windman on

   Si noi ne mandrid cu complementele. Sunteti un pic off-topic, dar nu-mi vine sa va sterg comment-ul, ca prea e dragut.

 2. balas florin on

  doresc sa stiu daca se poate sa iau fonduri pentru parcuri eoliene

  doresc un raspuns

  • windman on

   Banuiesc ca va referiti la fonduri structurale europene. Teoretic se poate, prin Axa 4.2 a programului pentru cresterea competitivitatii economice si puteti gasi mai multe informatii pe pagina organismului de management, care este „Organismul Intermediar pentru Energie”. Eu nu as conta neaparat pe fonduri europene ca sa dezvolt un parc eolian.
   Mai exista fonduri si prin Agentia Fondului de Mediu.

 3. diliu on

  dc imi permiteti o mica corectie: Administratia Fondului pentru Mediu

 4. Marius on

  avem o colaborare cu o companie importanta care vinde proiecte de energie eoliana (inclusiv cu granturi aprobate, la cheie, turbinele vin in August, in Septembrie sunt functionale)…poate reusim sa colaboram pt identificarea unor investitori!

 5. Marius on

  am transmis prezentarile pe email!

 6. Galca Radu on

  Domnule!
  Sint interesat cotr cost o harta eoliana in Banat jüd Tim. oras Buzias sat Racovita.Astept raspuns o saptamina Cu respect Radu.

  • windman on

   Harta eoliana oras Buzias + sat Racovita, 25km/25km, continand hidrografie (râuri si canale), harta topo 1:25.000, 1:50:000, harta administrativa cu limitele judetului, oraselor si comunelor, reteaua de drumuri, rugozitate, model topografic digital cu rezolutie 200m, harta zonelor protejate Natura 2000 (SPA, SCI, rezervatii, parcuri si alte zone de interes special), harta cu viteza medie anuala a vantului la 60/80/100m, numar de ore echivalente anuale Vestas V90 la 80m, roze ale vanturilor din 2 in 2 km. Pretul vi-l transmit prin email.
   Optional, resursa energetica eoliana cu distributia Weibull a vanturilor, cu rezolutie de 200m, iar distributia Weibull directionala (roza energetica a vantului cu distributie) din 2 in 2 km. Pretul, deasemenea prin email.
   Plata 50% in avans si 50% la livrare. Livrarea se face la 7 zile de la plata avansului.

 7. elekes on

  Cum apreciati investitia prin amplasarea unor turbine eoliene de 2.5 mW dispersate in mai multe locatii,in apropierea unor statii de distributie de 110/20 kV ( datorita costurilor mai reduse la racordarea la RED) , fata de un parc eolian de 12 turbine x 2,5 MW concentrat intr-o singura locatie? Daca aveti informatii privind zona judetelor Satu Mare, Maramures, Zalau, Oradea referitor la viteza vantului ( potentialul eolian)este suficient pentru a demara o investitie in energia eoliana , sau este la limita profitabilitatii?

 8. windman on

  Exista economii legate de marimea proiectului – „economies of scale”, asa incat cu cat un singur proiect este de o capacitate mai mare, cu atat costul pe MW instalat este mai redus. Daca racordarea la o statie de 110/20kV este fezabila, atat prin apropierea proiectului de statie, cat si prin capacitatea ei si a liniei de 110, parerea mea este sa mergeti mai departe cu un singur proiect de 30MW decat cu 3 de 10MW, intrucat costurile legate de dezvoltare (proiectare si studii, dar poate si racordare) vor fi mai mici in felul acesta.

  V-as recomanda dezvoltarea de mai multe proiecte de 10MW doar in cazul in care doriti sa va racordati direct la linia de 20kV, intrucat aceasta este puterea maxima pentru care aceasta solutie este posibila.

  Am informatii privind zona judetelor mentionate, este meseria mea, insa este genul de informatie pentru care va trebui sa mutam discutia intr-un spatiu particular. Va rog sa imi scrieti la adresa din imaginea de mai sus.

 9. Laura on

  Lucrez pentru o companie internationala de logistica si transport si as dori in limita timpului dvs liber sa stabilim o intalnire pentru a discuta (eventual online daca nu este posibil altfel) despre proiectele referitoare la energia eoliana din punctul de vedere al transportului echipamentelor necesare dezvoltarii unor astfel de proiecte.

 10. gratiela on

  Buna ziua,am si eu o intrebare.Pe siteuri am gasit ca sunt doua tipuri de contracte apl sau persoane private .Ce inseamna apl?si de unde aflam

 11. gratiela on

  la ce distanta se pune un stalp fata de celalalt,iar proprietarii de pamanturi ce garantii au ca firma cu care incheie contractul mai exista si peste 10 ani si nu dispar in neant.Cate firme se ocupa de asa ceva unde ne putem interesa,documenta.Cat de plateste de stalp sau mai bine zis pe ha,care e procedura?

 12. Cristi M. on

  Buna ziua….
  cum as putea afla potentialul eolian al unei zone(Otopeni)?

  • windman on

   Potentialul este slab. Nu are sens sa comandati un studiu de fezabilitate, dar daca insistati, ma puteti contacta prin email.

 13. Mihai C. on

  Buna!Sunt consilierul si reprezentantul legal al unor investitori straini in Romania interesati in achizitia unuia sau mai multor proiecte eoliene in faze foarte avansate.Va rog contactati-ma cu eventuale oferte la tel:0748799986 sau e-mail:infomcp2000@yahoo.co.uk

 14. Diana on

  am citit mai sus ca puteti furniza date despre viteza medie anuala a vantului si frecventa inregistrate intr-o anumita zona, as fi interesata pentru judetul Tulcea, Statiile meteo: Tulcea, Gorgova, Mahmudia, Sf gheorghe delta,sulina, Gura portitei, jurilovca, corugea si harsova. Sunt date pe care le voi utiliza in scop didactic la realizarea unei harti.

  Va multumesc

  • windman on

   Date multianuale de la statiile meteo puteti obtine de la ANM (fostul INMH).
   http://www.meteoromania.ro/index.php?id=39

   In scop didactic, as putea eu sa va dau sprijin pentru harta direct cu niste date intr-un format adecvat sau chiar cu o harta. Contactati-ma la adresa de email de mai sus, va rog.

 15. paddy on

  how much per mw is land with planning worth

  • windman on

   In my experience, projects with a project IRR of 13-15% (equity IRR of at least 25%), are available for prices sometimes smaller than 150k€/MW, fully permitted and ready to build. Now, how low can these prices be, it’s a matter of project and of negotiation.

 16. Paddy on

  Is there buyers for wind farms with full planning at prices of 150keuro per me

  • windman on

   More than one. If the IRR is there, higher than the EU average, why couldn’t the prices be higher than the EU average? It’s only a matter of cashflow and it’s profitable for buyers – they just need to take the time and do the math.

 17. Chris on

  Dear Sir,

  I am interested as to were I can get more information on the planning laws in Romania for Urban Micro Wind generation. I am looking at a potential project for a new US turbine install requested by a Romanian Client. Any help, contacts or advise you can provide would be much appreciated.

 18. Ciprian Butnarasu on

  Stimate domn,
  Numele meu este Ciprian Butnarasu si lucrez pentru o companie spniola. Pana in acest moment in cadrul companiei m-am ocupat cu dezvoltarea de proiecte de microhidrocentrale(MHC). De doua saptamani am intrat intr-o noua etapa si anume dezvoltarea de proiecte eoliene de la zero pentru un investitor spaniol. Firma nostra reprezinta mai multi investitori spanioli interesati in cumpararea de proiecte eoliene cu conditia ca acestea sa detina toate aprobarile inclusiv ATR si AC. Daca credeti ca putem avea o colaborare atat pe partea de identificare de proiecte eoliene pentru vanzare cat si in ceea ce priveste etapele care trebuiesc parcurse in dezvoltarea unui parc eolian va rog sa ma contactati. Daca se poate as dori sa stiu in ce consta activitatea d-voastra?
  Cu stima,
  Ciprian Butnarasu
  Tel: 0727844474

 19. Tiberio on

  Pt. D.l Radu Voinescu

  Va rog din nou sa valutati ce va cer:

  1. Caut pt. un client – investitor parcuri eolice, proiecte finalizate sau in faza avansata cu urmatoarele caracteristici:

  – puterea min. pe un pal 2 MWp,
  – inaltimea 100 mt. de la niv. pamantului pana la instalatia eolica,
  – viteza vantului ( dupa masuratorile efectuate ) min. 5,7 Km/h.

  Astea ar fi datele esentiale cerute de investitor. ( sau ceva asemanator in alternativa).

  2. Posibilitatea de realizare sau cumparare centrale pe Biomase ( in desfasurare sau la cheie ).

  In ambele cazuri, dorim ceva date tehnice a instalatiei ce se doreste vanzarea sau investitia.

  Rog un raspuns cat mai urgent.

  Cu toata stima,

  G. Tiberio.

  Tel: +39 3288292810

  • windman on

   Stimate Domn,
   Nu tot ce zboara se si mananca.
   MWp sunt in energia solara.
   Viteza de 5.7 km/h e deosebitde redusa.
   Mai interesati-va.

 20. tiberio on

  Din viteza se mai si greseste, cred ca s-a inteles ce doream fie legat de putere fie de viteza vantului, nu-i nevoie sa ma interesez.

  Cu stima, Tiberio.

 21. robert on

  buna ziua mar interesa un investitor de un parc eolian sau voltaic judetul arges


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: